Industria Textila

Apa reziduala si cea procesata din industria textila contine materii organice (CCOCr, CBO5) ca: acizi, baze, saruri, metale grele si coloranti.

Normele cu privire la tratarea apei reziduale din industria textila devin din ce in ce mai stricte. Tehnologiile noastre au dovedit ca asigura tratarea acestui tip de apa corespunzator prevederilor legale.

Solutiile finale de tratare sunt inlocuite, din ce in ce mai des, cu solutii partiale de tratare si cu procedee de recuperare a apei. Recuperarea resurselor este importanta atat din punct de vedere economic cat si ecologic si joaca un rol mai mare decat oricand in tehnologia apei.

ACKER TEXTILWERKE – SELIGENSTADT, GERMANIA

Floculare corecta

Compania Acker Textile Werke din Seligenstadt, Germania, produce textile tehnice, utilizate in industria automobilelor si a constructiilor. Apa reziduala produsa are un grad ridicat de contaminare organica. Ancepind din anul 2000, compania utilizeaza o instalatie de epurare fizico-chimica Envochem®, care trateaza apa reziduala in mai multe etape. Apa reziduala este mai intai limpezita alcalin si apoi tratata intr-un tanc de mixare cu absorbanti si floculanti Envifloc®. Dupa sedimentare si filtrare apa reziduala atinge standardele necesare cerute pentru deversarea in canalizare sau pentru reciclare. Namolul rezultat este predeshidratat in camera filtrului presa, apoi deshidratat pana la 75% cu un uscator de namol.

Tipul instalatiei Envochem® COL 2000
Produse: Envifloc® 1100, Envifloc® 5110, ECSO-product 8635
Proces: tratare fizico-chimica a apei reziduale si filtrare
Mod de operare: continuu
Tipul apei reziduale: spalare si apa reziduala din industria textila
Capacitate: 20 m3/zi

HTS Deutschland GmbH & Co.KG – Heidenheim, Germania

Envopur® UFI 2.000 NA – Tehnologia cu membrane pentru epurarea efluentilor proveniti din spalatoriile profesionale

Descrierea instalatiei:

Firma HTS din Standort Heidenheim, Germania, asigura servicii profesionale de spalare a hainelor. Spalarea hainelor produce apa reziduala cu un grad de contaminare ridicat, care trebuie procesata pentru a atinge standardele Anexei 55 a Ordonantei Germane pentru apa reziduala:

  • Filtrare fina.
  • Tanc tampon pentru apa reziduala.
  • Neutralizarea.
  • Indepartarea metalelor grele cu compus organic pe baza de sulf.
  • Ultrafiltrarea incl. Statia – CIP.
  • Racirea apei reziduale cu schimbator de caldura.

Instalatia de epurare a apei reziduale Envopur® este proiectata pentru operare automata continua. Controlerul logic programabil conduce toate procesele, inclusiv diversele etape pentru curatarea membranelor ceramice. Un panou digital controleaza modul de operare si afiseaza reprezentarea vizuala a preocesului.

Capacitate (cantitatea filtrata):

Instalatia de ultrafiltrare UFI: 40 m3/zi
cu un al-II-lea modul, poate creste la: 80 m3/zi

Incarcarea chimica:

CCOCr: pana la 4000 mg/l
Total hidrocarburi : pana la 500 mg/l
AOX: pana la 2 mg/l
Cupru: pana la 5 mg/l
Plumb: pana la 1 mg/l
Zinc: pana la 27 mg/l

Tehnologia instalatiei trateaza apa reziduala, rezultind apa tratata care indeplineste sau depaseste standardele definite de Anexa 55 a Ordonantei Germane a apei reziduale.

Concentratia: > 1 : 100 (materii reziduale < 1%)
Cerinte de spatiu: ca. 75 m2
Anul constructiei: 2003
Top